Сряда, 28 Сеп 2022
            
Свищов Спорт

Нидерландски футболен експерт помага на треньори в Свищов при работата им с млади играчи

  12.09.2021 20:05
Нидерландски футболен експерт помага на треньори в Свищов при работата им с млади играчи

Сто деца от Свищов и региона участваха във футболен лагер и показаха уменията си в турнир. Райнел Вурдингс, опитен футболен експерт от холандската организация Coerver Coaching посети Свищов между 7 и 9 септември, за да подпомогне местните треньори и да сподели уникални методи на работа с млади играчи. 

Методологията е насочена към деца, треньори и родители, както и дава съвети за работа с деца, независимо от техния етнически произход. Coerver Coaching е независима холандска футболна организация, предоставяща тренировъчни услуги в 47 страни по света. От 2019 г. академията е представена в България чрез свой партньор и подкрепя Футболен клуб Академик Свищов. 

Двудневният лагер включи и регионален футболен турнир, който събра над 100 деца на възраст между 5 и 14 години. Той бе организиран от Футболен клуб Академик Свищов и с финансовата подкрепа на Посолството на Нидерландия в България. Надпреварата бе открита официално от заместник-посланикът на Нидерландия Юриен ван дер Хорст и Генчо Генчев, кмет на град Свищов.

Източник: sportal.bg


Ключови думи
Нидерландия Свищов футбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати