Петък, 15 Oct 2021
            
Велико Търново Други

Област Велико Търново е готова за старта на Преброяване 2021

  03.09.2021 14:27
Област Велико Търново е готова за старта на Преброяване 2021

В Областна администрация - Велико Търново бе проведено редовно заседание на Областната преброителна комисия. То бе ръководено от заместник областния управител Габриела Шилкова, която е и председател на комисията. В заседанието участваха и Борислав Борисов - началник отдел "Статистически изследвания - Велико Търново", Чавдар Михайлов - гл. експерт при Териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване“ – Велико Търново, и Виктория Обретенова – специалист, Дирекция АКРДС в Областна администрация.
Заместник областният управител Габриела Шилкова каза ,че област Велико Търново е готова за старта на преброяването на населението и жилищния фонд в Република България. Тя припомни, че първоначално от 7 септември преброяването ще стартира електронно, а от 18-и септември ще се извършава чрез анкетьори. Кампанията ще приключи в 20 часа на 3 октомври.
Във всички общини е проведено обучение на ангажираните в Преброяване 2021 г., разпределени са и личните предпазни средства, с оглед на спазването на противоепидемичните мерки.
Борислав Борисов информира, че е създадена много добра организация и преброяването ще се проведе без проблеми. Кампанията по набиране на преброители и контрольори продължава и в момента, което гарантира, че местата на евентуално отказалите се кандидати ще бъдат попълнени.
Преброители и контрольори могат да подават документи в общините. Необходимите документи могат да бъдат намерени на интернет страницата на преброяването - www.census2021.bg.
Областна администрация-Велико Търново призовава всеки да се възползва от възможността да се преброи електронно. Това може да стане много лесно и бързо, използвайки компютър, таблет или мобилен телефон. Попълването на анкетната карта става през електронната версия на преброяването.
Може да се запознаете предварително с преброителната карта на следния адрес: https://census2021.bg/…/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf…


Ключови думи
Преброяване 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати