Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Затягат противоепидемичните мерки при изплащането на пенсиите

  02.09.2021 15:01
Затягат противоепидемичните мерки при изплащането на пенсиите

При засилени противоепидемични мерки ще протече раздаването на пенсиите през следващата седмица. Това бе уточнено на засеoание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, което се проведе днес при областния управител Георги Гугучков.

На срещата присъстваха директорът на ОДМВР – В. Търново, директорът на ОДБХ – В. Търново и началникът на Дирекция "Инспекция по труда" – В. Търново, РЗИ.

При изплащането на пенсиите ще бъде осигурена необходимата дистанция между хората, в никакъв случай няма да се допуска струпване на хора, ще се следи за правилно поставени защитни маски, ще бъдат осигурени дезинфекциращи средства и др. съгласно регламентираните мерки в действащите заповеди на министъра на здравеопазването.

В  срещата бе предоставена информация, че за периода 23 – 30 август от РЗИ – Велико Търново, ОД МВР – Велико Търново, ОДБХ – Велико Търново и общински администрации е осъществен засилен контрол по спазване на въведените със заповеди на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция на територията на област Велико Търново.

Извършени са общо 533 проверки, от които 103 съвместни между отделните институции в обекти с обществено предназначение – 101 проверки (плувни басейни, места за настаняване, ученически лагери, фитнес зали, игрални зали, козметични и фризьорски салони, аптеки и др.);  лечебни заведения – 22 проверки; заведения за обществено хранене – 101 проверки; търговски обекти (магазини за промишлени и хранителни стоки, търговски центрове и др.) – 266 проверки; нощни заведения – 2 проверки; други обекти (бензиностанции и др.) – 41.

Издадени са 3 предписания за отстраняване на допуснати нарушения в обекти с обществено предназначение. От служители на ОД МВР са изготвени и връчени 9 протокола за предупреждение, служители на ОДБХ са извършили 39 проверки, при които не са констатирани несъответствия за спазване на противоепидемичните мерки.


Ключови думи
пенсии Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати