Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Нито един от настанените в Дома в Горски горен Тръмбеш не е ваксиниран

  31.08.2021 14:40
Нито един от настанените в Дома в Горски горен Тръмбеш не е ваксиниран

Домът за възрастни хора с увреждания в Горски горен Тръмбеш е под карантина, след като девет души от домуващите и една медицинска сестра са дали положителна проба за COVID-19. Изследването е направено с антигенни тестове от РЗИ – Велико Търново след като е установена повишена температура и кашлица при някои от потребителите на социалната услуга. Изследвани са 43 домуващи и 13 души персонал. Всички, които са дали положителен тест, са в 14-дневна карантина, за останалите също има 10-дневна изолация.

Създадена е организация възрастните хора в Дома да продължат да получават ежедневни грижи, въпреки ситуацията, като в същото време се пази и здравето на хората, с които контактува персоналът, коментира зам. кметът Григор Минков, в чийто ресор са социалните домове в Горна Оряховица. Екипът на социалното заведение няма да ползва обществен транспорт, а ще бъде извозван с частен бус, докато премине карантината. Домът е снабден с всички необходими предпазни средства, за да продължи нормалното обслужване на възрастните хора, които са и с много съпътстващи заболявания. Засега далите положителна проба нямат сериозни оплаквания и не са в тежко състояние, но са наблюдавани непрекъснато.

Нито един от настанените в Дома не е пожелал да се ваксинира досега. Със завършен ваксинационен цикъл са 7 души от персонала. За сравнение напълно ваксинирани са всички обитатели на Дома за хора с ментални увреждания в Драганово. Разликата обаче е, че там обитателите имат за настойник директора на Дома и той взема решение за ваксинирането им, докато в Горски горен Тръмбеш всеки потребител на услугата решава сам за себе си.


Ключови думи
Горски горен Тръмбеш Дом за възрастни хора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати