Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Великотърновският театър открива новия творчески сезон с операта „Травиата“ на Верди

  24.08.2021 09:40
Великотърновският театър открива новия творчески сезон с операта „Травиата“ на Верди

Екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново ще открие новия творчески сезон с представление на операта „Травиата“ на Джузепе Верди. Публиката в старата столица може да се наслади на спектакъла на 31 август от 19 часа в голяма зала на МДТ. Билети се продават на касата на театъра и в Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев” № 5 във Велико Търново, както и онлайн в мрежата на Еventim.bg и Grabo.bg.

„Травиата“ е най-новото заглавие в афиша на Великотърновския театър. Премиерата на безсмъртната опера на Верди бе в рамките на шестото издание на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Спектакъла в двореца на българските царе на Царевец през юли аплодираха над 500 зрители, а сред тях имаше ценители на изкуството от цялата страната, както и гости от различни държави.

На 31 август великотърновци и гостите на града могат да видят отново блестящото изпълнение на солисти, хор, балет и оркестър на Великотърновския театър. Спектакълът с режисьор Петко Бонев и диригент-постановчик доц. Георги Патриков е изключително жанрово предизвикателство за театъра. В постановъчния екип участват още диригентът Васил Вълчев, сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, хормайстор е Яница Първанова, концертмайстор - Милена Байнова, хореограф - Катя Богданова. Партиите на Виолета Валери ще изпълнява сопраното Теодора Петрова, популярният тенор Михаил Михайлов ще излезе на сцената като Алфред Жермон, а гост-солистът Добромир Момеков – като Жорж Жермон.

След това с операта „Травиата“ великотърновският театър ще гостува в два български града. На 2 септември спектакълът ще бъде представен в Плевен, а на 16 септември – във Враца.


Ключови думи
МДТ Константин Кисимов Травиата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати