Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Цонка Христова е новият директор на РИОСВ – Велико Търново

  17.08.2021 11:49
Цонка Христова е новият директор на РИОСВ – Велико Търново

Горнооряховчанката Цонка Христова е новият директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите във Велико Търново. Тя е спечелила конкурс на МОСВ за длъжността. Заповедта за назначаването й е от 16 август, а днес бе първият работен ден на новия шеф.

Денят започна със среща с екипа и откриване на рекултивацията на старото сметище в Павликени. Областният управител Георги Гугучков представи Цонка Христова пред новите й колеги. Досегашният ръководител на РИОСВ Елин Андреев остава в Инспекцията като заместник-директор.

Цонка Христова е в системата на екологията от 1992 г., като е извървяла всички стъпала в йерархията в екоотдела на Община Горна Оряховица. Работила е няколко години и в Министерството на земеделието, където е била началник на отдела за безопасност на храните. Големият професионален успех на Цонка Христова е реализирането на проекта за изграждане на ново депо за битови отпадъци за общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Стражица и Златарица. Христова бе секретар на Регионалното сдружение, което обединява шестте общини. Тя е част от екипа, реализиращ проекта „Лайф”, чиято цел е по-чист въздух в 6 области, сред които и област Велико Търново.

Цонка Христова вече е напуснала тези две длъжности, но ще продължи да преподава към Националното сдружение на общините в Република България, където е лектор в модул „Управление на отпадъците”.

Промени в екипа няма да има. Много добре знам, че експерт не се става за няколко дни. Експертите трябва да се изграждат и да се пазят. Ще продължа добрите практики и гарантирам, че РИОСВ – Велико Търново ще е добър партньор на всички, които имат отношения с Инспекцията, каза след първия си работен ден Цонка Христова./ сн. архив RegNews


Ключови думи
Цонка Христова РИОСВ - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати