Понеделник, 15 Nov 2021
            
Велико Търново Други

Quiz турнир, концерти и тренировки на открито организира Ротаракт клуб в кампанията „Шанс за равен старт“

  16.08.2021 15:16
Quiz турнир, концерти и тренировки на открито организира Ротаракт клуб в кампанията „Шанс за равен старт“

Интересни и атрактивни събития включва кампанията „Шанс за равен старт”, организирана от Ротаракт клуб - Велико Търново. Инициативата на младите ротарианци е насочена към събирането на учебни пособия, които да бъдат дарени на социално слаби семейства с деца в училищна възраст.

Quiz турнир, етно концерти и тренировки на открито са част от програмата на ротаракторите.

Quiz турнирът ще се проведе на 20 август (петък), от 19.30 ч. в заведение „Галерията”. Входът е 5 лв. Турнирът ще бъде проведен от Гоце Великов, познат от петъчните quiz турнири в Play.

Същата вечер от 21.00 ч., в „Галерията” ще бъде концертът на групите „4етно” и „Идепея”, входът е 5 лв.

Група „4етно“ е създадена през 2018 г. от талантливи и амбициозни музиканти, които съхраняват красотата на фоклора, създавайки етно аранжименти и авторски песни. Групата е основана от сдружение „4етри“. Идеята на артистите е да бъдат като малки горящи въглени, които могат да предизвикат голям пожар. „Да създаваме пожари – огън, който да се предава от душа на душа. Да съхраним това, което ни е съхранило“, е тяхното послание.

Вокално трио "Идепея" представя обработки на акапелен фолклор. Групата е създадена преди три години от Гоце Великов, който е и техен ръководител.

Инициативите на Ротаракт клуб продължават със спортни тренировки на открито, организирани от спортен фитнес център„Bluming” на 21 август (събота), в парк „Дружба”. Програмата е следната:

9.00 до 11.30 ч. - Зумба, пилатес и табата, цена за комплект тренировки - 10 лв.

11.30 ч. - федербал, цена - 3 лв.

Спортният полуден ще бъде осъществен благодарение на Елеонора Маркова, собственичка на спортен фитнес център “Блуминг”. Спортуването е от особено важно значение, особено във времена на обездвижване поради пандемията, казват организаторите.

За Пилатес е нужно да носите със себе си постелки, а за федербала - хилка и перце.

Ценителите на красотата ще могат да посетят щанд за ръчно направени бижута на 21 август (събота), от 09.00 ч., в парк „Дружба”. Мариела Николова е скритият талант зад ръчно направените бижута. Тя е и преподавател по история в Езикова гимназия “Проф. Д-р Асен Златаров”.

Приканваме всеки заедно помогнем на деца в нужда да посрещнат първия учебен ден с необходимите учебни пособия, посочват членовете на Ротаракт клуб.


Ключови думи
Ротаракт Bluming Шанс за равен старт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати