Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Подготвят 17-то издание на фестивала „Отворено сърце“

  01.08.2021 06:56
Подготвят 17-то издание на фестивала „Отворено сърце“

ЦМЕДТ „Амалипе“ и Община Велико Търново канят на седемнадесетото издание на Международния детски ромски фестивал „Отворено сърце”, който ще се проведе от 1 до 2 октомври 2021 г. Очаква се участие в него да вземат над 2000 деца от различните етноси от цяла България, изучаващи „Фолклор на етносите – ромски фолклор“, както и над 260 училища, с които работим по програма за превенция на ранното отпадане на децата от училище „Всеки ученик ще бъде отличник”. Програмата се реализира в национален мащаб за седма година, като от ноември 2013 г. е с подкрепата на Тръст за социална алтернатива.

Фестивал „Отворено сърце“ се утвърди като добра практика за мотивация на ромските ученици и децата от различните етнически групи да представят пред широката публика своите традиции и пъстротата на родния фолклор, като в същото време той е стимул и за децата да постигат по-добри резултати и успехи в училище. Програмата на Фестивала съчетава традиции, занаяти, елементи от приказния и музикалния фолклор, историята, бита и културата на българския, ромския, турския и други етноси, представени по неповторим начин от децата на България и останалите държави, участващи във Фестивала.

Като съпътстваща Фестивала инициатива е предвидено участие на граждани и гости на Велико Търново в оценката на най-добро ателие за традиционни занаяти.

През 2020 г. поради извънредната обстановка и променените обстоятелства покрай пандемията COVID-19 фестивал “Отворено сърце” се отложи за първа година, откакто Център „Амалипе“ го организира. Но сега, когато мерките са по-малки, ние с радост ще спазим дългогодишната ни традиция и ще ви зарадваме с цветната му програма и енергията на учениците, които ще вземат участие в двудневната програма, казват от „Амалипе“.

Форма за заявка можете да намерите ТУК.

Сн. ЦМЕДТ "Амалипе"


Ключови думи
Отворено сърце Амалипе
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати