Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Ротари клуб – Велико Търново дари на деца с увреждания пособия за обучение по метода Монтесори

  06.07.2021 13:52
Ротари клуб – Велико Търново дари на деца с увреждания пособия за обучение по метода Монтесори

Ротари клуб – Велико Търново дари пособия за обучение по метода Монтесори в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания на бул. „България“ 24 във Велико Търново. Днес пособията бяха връчени на управителката на центъра Ваня Иванова и на екипа от новия президент на клуба Венелин Иванов и представители на Борда на РКВТ, сред които и Мартина Маринова - член на ръководството на клуба и паст президент на Ротаракт клуб, по чиято инициатива е реализирано дарението.

Благодарим от сърце на Ротари клуб, които откликнаха на мечтата ни да въведем обучение по метода Монтесори в нашия център. Това е жест, който ще зарадва както децата, така и техните семейства, каза Ваня Иванова, която връчи благодарствена грамота на Ротари клуб.

Своята благодарност към дарителите изрази и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. Този Център е една от първите услуги, разкрити в нашата община още през 2006 година и вече 15 години той показва как с екипност и отдаденост може да се работи за децата и младежите с увреждания, каза Росица Димитрова. Тя подчерта, че ротарианците за пореден път подкрепят социални инициативи, насочени към деца и младежи, самотни майки, възрастни и хора с увреждания. Помощта, която ни давате, е доказателство, че социалните услуги стават все по-разпознаваеми в обществото, че печелят доверието на хората и всички се надяваме това да продължи и занапред. Това партньорство аз наричам успех и приемам като щастие, посочи Димитрова.

40 деца и младежи е капацитетът на Центъра, в който за пръв път се въвежда методът Монтесори, каза управителката Ваня Иванова. Световно признатият метод позволява специфичен подход към децата, при който те имат свободата да експериментират с материали, да търсят и откриват причинно-следствена връзка, а подходът на специалиста терапевт е само насочващ, а не подаващ инструкции. Материалите, които се ползват при метода Монтесори, са много важни, те развиват практически и сензорни умения, език, математика и други, като всичко е свързано със заобикалящия свят.

„Служим, за да променяме животи“ е мотото на световното ротарианско движение през тази година. Ще следваме този принцип, за да сме от полза на обществото и да направим живота на хората по-добър, подчерта президентът на РКВТ Венелин Иванов.


Ключови думи
Ротари клуб - Велико Търново Венелин Иванов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати