Неделя, 02 Яну 2022
            
Горна Оряховица Спорт

18 отбора започнаха борбата под кошовете на площад „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица

  03.07.2021 13:04
18 отбора започнаха борбата под кошовете на площад „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица

За втори път площад „Георги Измирлиев” е превърнат в баскетболна площадка за провеждането на стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament. На двата терена вече се водят битки, които днес са за мъже 18+.

18 отбора се записаха за участие, като сред тях има два от Румъния. Останалите са от цяла България – София, Пазарджик, Бургас, Русе, Правец и от региона.

Утре на терена излизат младежите, като са предвидени три възрасти – до 14, до 16 и до 18 години.

Организатор на турнира е Баскетболен клуб „Локомотив”, а генерален спонсор е горнооряховската фирма SolarHome. Основна роля в организацията има Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, чийто директор инж. Петя Богданова получи специален благодарствен плакет от БК „Локомотив” заради перфектната подготовка на състезанието. Плакет получи и кметът инж. Добромир Добрев заради подкрепата за спорта. Събитието е включено в календара от прояви под мотото „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”.

18-те отбора са разделени в 4 групи. Като първите два от всяка отиват на четвъртфинал. Първият етап от срещи ще завърши около 14 часа, след което ще има два часа почивка и срещите се подновяват в 16 часа. Очаква се финалите да се играят окото 19 часа.

Следва награждаване, като победителите ще си тръгнат с премия от 1000 лева, а подгласниците им – 500 лева за сребърните медалисти и 400 лева за третите.


Ключови думи
стрийтбол баскетболен клуб Локомотив 3х3 tournament
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати