Сряда, 28 Сеп 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

4500 домакинства във Велико Търново сменят старите си печки с нови уреди

  01.07.2021 17:35
4500 домакинства във Велико Търново сменят старите си печки с нови уреди

Близо 4500 домакинства в големите квартали на Велико Търново ще могат да сменят старите си печки на дърва и въглища с нови отоплителни уреди от различен тип, включително и с климатични системи. Това обявиха на среща в квартал „Чолаковци“ кметът Даниел Панов и кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов и Росица Димитрова. Екоинициативата ще е напълно безплатна за хората, а това е част от политиките за подобряване на качеството на въздуха. Приемът на документи ще бъде обявен до края на годината, а финансирането ще бъде осигурено чрез проект на общината по ОП „Околна среда“.

И в момента във Велико Търново се реализира аналогичен проект за смяна на старите замърсяващи печки, но с финансиране по Програма Life на ЕС. Приемът на документи продължава до края на юли. По този проект са обхванати жилища в широкия център, Стария град, кв. „Асенов", кв. „Варуша", районите около ПМГ „Васил Друмев", Стадион „Ивайло", Езикова гимназия, ОУ „Св. Патриарх Евтимий", ПГСАГ „Ангел Попов", ОУ „Петко Р. Славейков", парк „Марно поле".

В квартал „Чолаковци" хората са категорични, че програмата за саниране на блоковете не бива да бъде спирана. ГЕРБ предвижда нейното продължаване при непроменени условия за хората - без те да плащат.

Нашият квартал вече е сред най-приветливите, споделят местните жители. През последните години Общината обнови инфраструктурата, междублоковите пространства, тротоарите, училището и детската градина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Чолаковци ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати