Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

„Виргиния балет“ кани публиката на пътешествие в света на танца

  28.06.2021 14:27
„Виргиния балет“ кани публиката на пътешествие в света на танца

На празничен годишен концерт кани „Виргиния балет“. Концертът е тази вечер, 28 юни, от 18:30 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. Входът е свободен.

Повече от двадесет години сем. Сергей и Виргиния Казарини, а в последствие и дъщеря им Мария, учат децата на старопрестолния град на прецизност в техниката, на ефирност на движенията и най-вече на любов към танца. С цялата си всеотдайност и отдаденост хореографите възпитават у малките грации стил и финес, артистичност и сценично поведение.

След предизвикателствата на 2020 г. и непредсказуемата 2021 г., момичетата на „Virginia ballet" стъпват на голямата великотърновска сцена, за да зарадват публиката с богата палитра от хореографии от нежния свят на класическия балет, през пъстротата и темперамента на различните характерни танци, жизнените и енергични джазови движения до пластичните и свободолюбиви съвременни техники.

Зад цялата елегантност и красота, които публиката ще има удоволствието да наблюдава в концерта, стоят упоритост, трудолюбие, постоянство, преодоляване на себе си, жертви и много старание. Качества, които са в полза на момичетата не само в изкуството, но и в живота, изграждайки в тях добър и уравновесен характер. Качества, които допринесоха „Virginia ballet“ да са един от двата клуба от областта, достойно завоювали квоти за световните финали на Dance world cup в Англия тази година.

Както балерините, така и техните балетни педагози и хореографи заслужават вашето внимание. В замяна те ви обещават неповторима наслада за сетивата и незабравими мигове на красота.

Семейство Виргиния, Сергей и Мария Казарини и техните момичета ви очакват./ сн. организатори


Ключови думи
Виргиния балет годишен концерт Виргиния Казарина Сергей Казарин Мария Казарина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати