Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Virginia ballet от Велико Търново спечели „Златна роза” в София

  06.05.2018 18:45
Virginia ballet от Велико Търново спечели „Златна роза” в София

Virginia ballet към Младежки дом - Велико Търново спечели „Златна роза” от второто издание на Sofia open dance festival kids, който завърше преди дни. Това е най-голямата награда за участниците в конкурса. Златната роза бе връчена на Гала конкерта на победителите за хореографията на Виргиния Казарина „Валс по музика на Пол Линке“, който се класира на първо място в категория класически балет, групи до 12 г. Валсът бе изпълнен от Богдана Лещакова, Кристин Сутрова, Леа Попдончева, Сияна Гунчева, Ина Маринова, Христиана Стефанова, Йоана Георгиева и Девора Казарина.
За цялостно успешно представяне на школата Virginia Ballet получи и ваучер на стойност 200 лв. за участие в следващото издание на фестивала.
Специалните награди на Гала концерта връчва лично организаторката и директор на фестивала Анелия Серафимова – Тодорова. Фестивалът е включен в културната програма на Община „Изгрев” – София. Председател на журито бе доц. д-р Маша Илиева, членове Ана Донева – хореограф и преподавател в НУТИ, и Анелия Серафимова – директор на фестивала.
В категория съвременни танци – соло първо място и златен медал взе Богдана Лещакова и хореографията „По списъка на Шиндлер“, поставена специално за нея от  Казарини по музика от едноименния филм. Първо място и купа за триото Богдана Лещакова, Кристин Сутрова и Ина Маринова в категория съвременни танци  с хореографията на Мария Казарина „Another dаy of sun”.
Първо място и златни медали спечелиха Девора Казарина и Сияна Гунчева с хореографията на Мария Казарина „Talk with me” в категория съвременни танци – дуети. Първо място и купа за Валерия Савова, Нора Петрова и Кристияна Николова и хореографията на В. Казарина „Трио балет“.
Второ място и сребро взе Кристин Сутрова в категория съвременни танци с хореографията на Мария Казарина „Puttin’on the ritz”. Второ място и сребърни медали за дуета на Зорница Цонева и Дара Иванова с хореографията на Казарини „Dancing flames” в категория съвременни танци. Трето място и бронзов медал за Радина Бонева в категория съвременни танци до 12 г. с хореографията „Все танцуют джаз“.
Второ място в  категория класически балет – дует спечели хореографията на Виргиния Казарина „Amazing grace” в изпълнение на Богдана Лещакова и Кристин Сутрова. Дуетът на Леа Попдончева и Христиана Стефанова в категория класически балет бе отличен с бронзови медали и трето място.
Момичетата на Virginia ballet  продължават усилената си подготовка за участието  на Световните финали на DWC в Испания, които ще се проведат от 22 до 30 юни в Сиджес, Барселона.
„12 000 участника от 47 страни са регистрирани за тазгодишните танцови финали и ние сме горди с това, че ще участваме, представяйки България и град Велико Търново.
Учебната година за момичетата от всички групи на Virginia ballet ще завърши с открит урок пред родителите в балетната зала на МД и Годишен концерт на голяма сцена в ДМТ”, сподели Виргиния Казарина.


Ключови думи
Виргиния балет Младежки дом - Велико Търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати