Вторник, 28 Дек 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Осигурени са средства за нова канализация в Беляковец, при новото управление няма яснота за важния ремонт

  24.06.2021 15:45
Осигурени са средства за нова канализация в Беляковец, при новото управление няма яснота за важния ремонт

Един от най-важните проекти, засягащ малките населени места в община Велико Тръново, бе достигнал до финалната права. По време на мандата на правителството на ГЕРБ беше подсигурено финансиране на водния проект на село Беляковец. Кога обаче ще стартира ремонтът, няма никаква яснота при новото управление в страната. Това споделиха на среща с местни жители кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС проф. Любомира Попова, Станислава Стоянова, Венцислав Спирдонов, Георги Недев и Константин Саралиев. Кандидат-депутатите са единодушни, че за реализирането на започнатите инициативи е важно да има работещо и последователно в действията си правителство.

Кметицата на Беляковец Албена Беренска поясни, че изграждането на нова ВиК мрежа е планирано още преди близо 20 години, Община В. Търново проектира дейностите, издадено е дори разрешение за строеж, а чрез ПУДООС бе подсигурен достъп до средства. В мрежата от 12 километра е планирана инвестиция от 8 млн. лева.

 „Не бива да допускаме хаосът от 45-то Народно събрание, където властваше езикът на омразата и реваншизма, да се превърне в модел на управление след 11 юли", заяви проф. Попова. Венцислав Спирдонов попита за сградата на читалището, която от 13 години не е обновявана вътрешно. Кандидатите за народни представители разгледаха културната институция и се ангажираха за съдействие за ремонт на покрива и за цялостна подмяна на дограмата. Именно за сградния фонд на културните институции ГЕРБ договори средства по Плана за възстановяване, който също е с неясно бъдеще.

Проф. Любомира Попова напомни на хората от Беляковец, че с личната заслуга на водача на листата проф. Костадин Ангелов бяха осигурени достатъчно ваксини срещу коронавируса. Тя ги призова да се имунизират през летния сезон.

Станислава Стоянова и Георги Недев носеха специално оборудвани таблети и разясниха на жителите на Беляковец как да гласуват машинно на 11 юли.

Беляковчани поздравиха кандидат-депутатите с атрактивни народни танци в изпълнение на фолклорен състав "Търновска царица".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
канализация Беляковец ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати