Понеделник, 13 Сеп 2021
            
Велико Търново ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Доц. Милен Михов: Българските патриоти са гарант за независима и справедлива България

  15.06.2021 08:22
Доц. Милен Михов: Българските патриоти са гарант за независима и справедлива България

Доц. Милен Михов водач на листата на коалицията „Българските патриоти във Великотърновския многомандатен избирателен район

- Доц. Михов, как тръгвате към предсрочните избори?

-С обединение около 10 принципа тръгваме към изборите на 11 юли от Коалиция „Българските патриоти“. Така поставяме ново начало на патриотичното пространство в България, защото залогът е независима и справедлива България. И всеки честен български патриот, чиято кауза е България, е добре дошъл.

- Кой е най-важният и водещ принцип?

-На първо място България има нужда от национално помирение и единство, прекратяване на междуинституционалните войни и езика на омразата, за да се гарантира държавността в името на гражданите и на националните интереси. Осигуряване на пълна прозрачност в работата на институциите. Фокусиране върху неотложните приоритети на обществото.

- В коя посока са сериозните ви опасения и тревоги?

-Тревожни са изказванията на лидери на т.н. „партии на протеста“, че са готови да създадат правителство с ДПС. Недопускане на ДПС в управлението на България и гарантиране на националната сигурност е на първо място. И това е задължително, имайки предвид, че председателят на партията Мустафа Карадайъ неведнъж е провокирал със свои изказвания, които са, меко казано, обезпокоителни. Само преди дни, при скандалното си посещението си в Анкара, Мустафа Карадайъ отново заяви провокативно: „Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /б.а. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински.“

- За какви законодателни мерки ще работят „Българските патриоти“?

Друга голяма заплаха пред България е демографската катастрофа, за преодоляване на която са необходими бързи, комплексни и адекватни мерки. Ние ще продължим да работим, както и досега, за подкрепа на грамотната раждаемост, като водим активни просемейни политики и създаваме програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина.
- В списъка с принципите на коалицията са застъпени още важни за обикновените български граждани въпроси, свързани с повишаване на доходите; справедливо преизчисляване на всички пенсии и осигуряване на достойни старини на българските пенсионери; подкрепа за бизнеса в България; мерки срещу произвола на монополите и картелите; приемане на Закона за частния фалит; защита на българския интерес при концесиониране на природните богатства.

ВМРО е основният двигател на новото обединение на патриотите, което дава тласък на сформираната силна патриотично-консервативна колиция.


Ключови думи
Българските патриоти доц. Милен Михов ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати