Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Театърът на Драганово спечели голямата награда от Каварна 2021

  07.06.2021 15:13
Театърът на Драганово спечели голямата награда от Каварна 2021

Театърът към НЧ „Съединение 1888” в Драганово спечели голямата награда на името на проф. Гочо Гочев от Националния фестивал на любителските театри „Каварна 2021”.

В 23-то издание на фестивала, който се организира от Община Каварна, НЧ „Съгласие 1890” със съдействие на Съюза на българските читалища и Министерството на културата, участваха 16 театрални колективи с над 220 участници.

Оценяваше ги жури с председател театроведът Крум Гергицов. Негови колеги бяха актрисата от Младежки театър – София Станка Калчева, която е двукратна носителка на наградите „Аскеер” и „Икар” и Йордан Алексиев – актьор и зам. директор на Театър „Българска армия”.

Драгановските театрали се представиха с „Опечалената фамилия” на Бранислав Нушич, постановка на режисьора на театъра Кирил Ангелов. Той и съпругата му Лиляна Ангелова получиха и наградата за сценография и костюми.

Във фестивала участва и театралната трупа на НЧ „Христо Козлев” – Долна Оряховица с „Излезе ангел от мъглата” от Пьотр Гладилин, поставена от Лиляна и Милен Иванови. Долнооряховските театрали също получиха награди. Втора награда за младежка мъжка роля бе присъдена на Галин Жеков, а трета награда за женска роля спечели Йорданка Тихчева.


Ключови думи
Театър Драганово Каварна 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати