Четвъртък, 26 Авг 2021
            
Велико Търново Общество

В ДГ „Соня“ минаха по пътя на млякото

  28.05.2021 13:17
В ДГ „Соня“ минаха по пътя на млякото

Дейностите по Националната програма „Успяваме заедно“ на Министерството на образованието и науката бяха закрити днес в Детска градина „Соня“ във Велико Търново. През учебната година детското заведение работи по проект по модул „Иновативна детска градина” на програмата. Основната цел на проекта е запознаване на децата и техните родители със здравословното хранене. И този път „Соня“ бе подкрепена от дългогодишния си партньор – майсторите на млякото „Лактима Балкан“.

Във всяка от 5-те групи в градината бе създадена лаборатория, в която децата изследваха непознати за тях явления. През учебната година те квасиха мляко, правиха квас, замесваха хляб... Работата включи и допълнителни дейности, свързани с околната среда, като засаждането на боб, леща, домати, чушки в градинка в двора на „Соня“.

Днес момчетата и момичетата отново минаха по пътя на млякото. От „Лактима Балкан“ им осигуриха възможността нагледно да видят целия процес – от доенето на кравата до пускането на кофичките и бутилките с мляко в търговската мрежа. Как се случва всичко, показаха децата от група „Мечо Пух“.

„Лактима Балкан“ осигури и продуктите за днешната вкусна изненада, която „Мечо Пух“ поднесе на всички деца в „Соня“. Малките кулинари спретнаха 6 торти – 5 за групите и 1 за екипа на „Лактима Балкан“. От фирмата предоставиха за всяко дете подарък – млечни продукти от здравословната й серия без сол.

В ДГ „Соня“ бе постигнато и друго – разработена бе авторска методика за взаимодействие между деца и учители чрез иновации в преподаването.

Трудът на децата, родителите и екипа на ДГ „Соня“ по Националната програма „Успяваме заедно“ бе високо оценен от Съюза на българските учители. За работата по програмата директорът на детската градина Жаклин Харалампиева-Павлова вчера получи наградата „Директор на годината“. По думите на директора, тази награда е за всички нейни колеги - за обичта, всеотдайността и грижата за най-голямото богатство на Велико Търново – неговите деца.


Ключови думи
ДГ "Соня" Успяваме заедно Лактима Балкан Жаклин Харалампиева-Павлова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати