Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

В ДГ „Соня” деца и родители готвиха заедно за Деня на християнското семейство

  21.11.2019 18:25
В ДГ „Соня” деца и родители готвиха заедно за Деня на християнското семейство

Здравословните продукти събраха децата от група „Меча Пух” на великотърновската ДГ „Соня” в днешния Ден на християнското семейство. Дългогодишният партньор на градината – „Лактима Балкан”, и този път подкрепи стремежа на екипа й да осигурява не само вкусна, но и полезна храна за децата. Лидерът в производството на млечни и млечно-кисели продукти предостави на група „Мечо Пух” кисело мляко и заквасена сметана, с които 3-годишните момчета и момичета и техните родители заедно приготвиха салата „Снежанка” и десерт с бисквити, кафява захар и сурови ядки.
Симпатичното тържество бе част от проект, по който ДГ „Соня” работи по Националната програма на Министерството на образованието „Успяваме заедно”. Основната му идея е с помощта на родителите най-малките безпроблемно да се адаптират към детската градина. С проекта се постига и друга цел – той сваля напрежението от самите родители, тъй като те лично виждат в каква среда ще се отглеждат денем децата им.
Досега по проекта в ДГ „Соня” заедно – деца и родители, са приготвяли туршия, апликирали са на тема „Златна есен”, чели са приказки. Съвместните дейности ще продължат през цялата учебна година. А тази вечер те бяха повече от забавни – децата се чувстваха като истински мастър шефове в специалните готварски униформи и вещо помагаха на майките и татковците си в забъркването на салатата и десерта. В края на вечерта всяко от тях получи подарък от „Лактима Балкан”. Торбички с млечни продукти имаше и за другата група на 3-годишните в ДГ „Соня” – „Пчелица”, в която Денят на християнското семейство бе отпразнуван със съвместни игри между родители и деца.


Ключови думи
ДГ "Соня" "Лактима Балкан"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати