Петък, 10 Сеп 2021
            
Други Свищов

В община Свищов стартира поредица от срещи за популяризиране на възможностите за обучение след седми клас

  28.05.2021 12:25
В община Свищов стартира поредица от срещи за популяризиране на възможностите за обучение след седми клас

С цел популяризиране на възможностите за обучение след 7-ми клас в средните и професионалните училища в Свищов, заместник-кметът на общината д-р Анелия Димитрова и началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева инициираха срещи с всички седмокласници, обучаващи се в училищата от община Свищов. С оглед на осигуряването на достъпна и актуална информация за учениците и техните родители, Община Свищов подготви и издаде  специална информационна брошура относно широкия спектър от специалности, предлагани в свищовските училища.

Срещите започнаха със седмокласниците от  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Морава и  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Овча могила, като  ще продължат през следващата седмица и в останалите училища от общината. Всички ученици изразиха желание да продължат своето образование в град Свищов, като повечето от тях бяха избрали в кои области искат да се обучават.  Д-р Димитрова и Румяна Кузева изтъкнаха високото ниво на образователния процес в свищовските училища, които подготвят качествено своите възпитаници и им предоставят възможност за успешна реализация във висше училище или като професионално подготвени средни кадри на трудовия пазар.

Усилията, които полага  отдел „Образование“ при  Община Свищов, за насочени към привличането и задържането на учениците Свищовска община чрез предлагането на богата гама от профили и професии, съобразени със съвременните търсения на трудовия пазар, с развитието на технологиите и с необходимостта от определен тип специалисти.


Ключови думи
професионално образование Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати