Четвъртък, 19 Авг 2021
            
Велико Търново Други

Ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов прие делегация от Албания

  18.05.2021 14:51
Ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов прие делегация от Албания

На официално посещение в рамките на програма „Еразъм+“ във Великотърновския университет пристигна делегация от Албания. Тя е водена от проф. д-р Димитри Бело, ректор на Университета „Фан Ноли“, Корча. В състава на делегацията влизат още д-р Бенита Ставре, заместник-ректор за наука, проекти и международна дейност, Адриан Черава, директор на отдел „Международна дейност“, д-р Илия Бело и д-р Лорена Робо.

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов приветства гостите и ги запозна с историята, традициите, развитието и успехите на нашия университет. В срещата участваха също доц. д-р Димитър Димитров, заместник-ректор по международната дейност, и доц. д-р Димитър Симеонов, заместник-ректор по учебната дейност.

„Изключително съм щастлив да ви приветствам с „Добре дошли“ в нашия Университет. Пред двата университета и пред двете държави през последните години се отварят много възможности, затова трябва да си помагаме. Срещата днес е символичен знак за нашето приятелство, за желанието да продължим и да развием двустранните ни отношения. Нашият университет предлага добри възможности за обучение на студенти по магистърски и по докторски програми, така че се надявам да си бъдем полезни в сътрудничеството. Чрез европейските програми можем да направим крачка към по-голяма мобилност на студенти и преподаватели“, каза в приветствието си към гостите проф. Хр. Бонджолов.

Водещо в разговорите с албанската делегация бе обсъждането и преподписването на договор за двустранно сътрудничество (подписан е за първи път през 2009 г.), както и подписване на договор по програма „Еразъм“. Новият договор за сътрудничество предвижда допълване и разширяване на бъдещи съвместни инициативи и проекти.

В рамките на посещението бяха изнесени четири онлайн лекции пред студенти от Филологическия факултет и от Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Предвидена е среща с проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет, и посещение на център „Балкани“.

 


Ключови думи
проф. Христо Бонджолов ВТУ Албания
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати