Сряда, 29 Дек 2021
            
Горна Оряховица Общество

Двама четвъртокласници от ОУ „Иван Вазов” взеха участие в първата Национална конференция „STEM ОБРАЗОВАНИЕ И ИНОВАЦИИ“

  12.04.2021 15:50
Двама четвъртокласници от ОУ „Иван Вазов” взеха участие в първата Национална конференция „STEM ОБРАЗОВАНИЕ И ИНОВАЦИИ“

Националните победители в тазгодишното издание на националния конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM 2020“, Цвета Иванова  и Тодор Хаджи-Бончев от 4 клас при ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица, взеха участие и в първата Национална Конференция „STEM ОБРАЗОВАНИЕ И ИНОВАЦИИ“  09 - 11 Април 2021 София. Дни преди нея им бяха изпратени грамоти, книга с публикация на проектите им и златни медали, връчени им от директора на училището Иван Момъков.  

Поради наложените здравни ограничения в страната, конференцията се проведе онлайн. Националната конференция STEM ОБРАЗОВАНИЕ И ИНОВАЦИИ в България има за цел да създава и разпространява знания в областта на STEM, STEAM и други области на знанието. Основните теми в различни направления бяха: STEM образование, информираност за кариера в STEM, STEM в обществото и икономиката и STEM иновации. Четвъртокласниците имаха възможността да  бъдат поздравени от д-р Соломон Паси - доктор по математическа логика и компютърни науки, основател на Атлантическия клуб в България. Тони Стит - Научен център Карнеги, Питсбърг, САЩ и Арно Херманс - Sports Experience, Нидерландия запознаха участниците с креативните дейности, които провеждат с цел развиване и усъвършенстване  на STEM технологии, използвани в обучението.  

„Искрено се надявам двудневното споделяне на вдъхновяващи ученически проекти със STEM насоченост от цяла България, да мотивира учениците, да повярват, че бъдещето принадлежи на симбиоза и синергия в съвременните образователни практики. Екипът от преподаватели в нашето училище предлага обучение, съчетаващо традиционни методи на преподаване с иновативни подходи в обучението, което е ключът към успеха на нашите деца“, сподели след конференцията Гергана Павлова, заместник-директор на ОУ „Иван Вазов“ - Г. Оряховица.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" STEM
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати