Четвъртък, 10 Юни 2021
            
Велико Търново Избори 2021

Великотърновци: Разчитаме на ГЕРБ - СДС за продължаване на санирането на блоковете

  11.03.2021 14:13
Великотърновци: Разчитаме на ГЕРБ - СДС за продължаване на санирането на блоковете

Кварталите на Велико Търново се подобряват през последните няколко години, ефектът от големите ремонти в старопрестолния град при управлението на ГЕРБ е много добър. Това заявиха жители на великотърновския квартал „Чолаковци” по време на среща с предприемача и кандидат за народен представител на коалиция ГЕРБ – СДС Станислав Стоянов. Хората споделиха, че харесват новата визия на квартала си - облагородените междублокови пространства, новите беседки, пешеходни алеи и тротоари. В квартала са поставени указателни знаци и елементи на градското обзавеждане, въведено е и енергоспестяващо улично  осветление.
В същата посока бе мнението и на работещите в едно от големите текстилни предприятия по време на среща, чийто домакин бе популярният моден дизайнер Атанас Парушев. Съвсем скоро в старата столица ще бъде внедрена съвременна информационна система за градския транспорт, каза Стоянов в отговор на въпроси от граждани. Ще бъдат поставени дигитални табла, а чрез GPS-устройства в автобусите във всеки един момент ще се визуализира местоположението на превозното средство и минутите, след които ще бъде на спирката.
Градът се развива в положителна насока и активната работа трябва да продължи, за да става той още по-привлекателно място за живеене, споделиха великотърновци.
Сред основните въпроси, поставени на срещите бе кога отново ще стартира програмата за саниране. Станислав Стоянов подчерта, че възобновяването й е сред основните приоритети на ГЕРБ-СДС и е с конкретно разписан бюджет. На национално ниво за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилните жилищни и публичните сгради са предвидени 1 млрд. и 781 млн. лв. Стоянов подчерта, че програмата за саниране е приоритет и на Националното сдружение на общините в България, чийто председател е кметът на В. Търново Даниел Панов. Над 95% от гражданите одобряват визията на новите блокове.
28 са вече санираните сгради във Велико Търново, а 57 чакат финансиране и са с подадени документи.
Друга тема, която е на вниманието на хората, е за изготвянето на техническите паспорти на сградите, което трябва да приключи до края на 2022 година. Станислав Стоянов разясни кои сгради подлежат на обследване и какви ще са ангажиментите на общините, домоуправителите и собствениците на имоти в този процес. Паспортизацията на сградите е важна както заради цялостната информация за състоянието на сградния фонд, така и от гледна точка на превенцията.  
На работещите майки Станислав Стоянов съобщи новината, че с решение на правителството, взето на 10 март, ще бъдат отпуснати 35 600 000 лв. в подкрепа на семействата на 118 000 деца – бъдещи първокласници и осмокласници през новата учебна година. По мярката няма подоходен критерий, което означава, че семействата на всички деца, които ще бъдат записани в първи и в осмо клас, ще получат по 300 лева – по 150 лева за двата срока.
Велико Търново има много голям шанс за сериозно повишаване на нивото на здравеопазването, ако хората подкрепят листата на ГЕРБ-СДС с №28 с водач проф. д-р Костадин Ангелов. Стоянов припомни изграждането на новия корпус в МОБАЛ за над 8 млн. лева, който ще събере всички отделения в една база. Предстои довършване на недостроената сграда в белодробния диспансер, за което е планирана инвестиция от 2,6 млн. и там ще бъдат разкрити няколко нови отделения. Вече има интерес от инвеститори за строеж на частни болници в града, което ще създаде конкурентна среда и възможност на хората да избират къде най-добре да бъдат лекувани, посочи Стоянов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
Станислав Стоянов ГЕРБ - СДС Чолаковци саниране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати