Петък, 31 Дек 2021
            
Избори 2021

Красимир Каракачанов: Ние от ВМРО показваме просветения, градивния патриотизъм. Пътят на България е единение

  09.03.2021 10:28
Красимир Каракачанов: Ние от ВМРО показваме просветения, градивния патриотизъм. Пътят на България е единение

- Господин Каракачанов, ВМРО излиза самостоятелно на изборите и това се превърна в основна тема в страната. Как ще коментирате?

- Това е честният път. Красивият път – трябва да се дава пример! Това е естественото развитие и надграждане при ВМРО. Знам, че е рисково, но ще запазим идентичността си. Ние се бием и ще се бием за каузи, независимо дали сме във властта или не. С Бога напред!

Нашите сънародници, които протестираха през лятото, бяха прави, че в политиката е нужна чистота. Ние я показваме. Мисля че ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото малко са политическите формации, които, когато са били на власт, могат да излязат, да си покажат програмата от времето преди изборите и да кажат, че почти всичко обещано са го направили.

- Вие постигнахте сериозен и изненадващ успех на изборите за президент, ще успеете ли да го повторите на изборите за парламент?

- Проучванията показват, че можем да получим дори и повече от тези близо 600 хиляди гласа, които спечелихме на президентските избори. Защото надграждаме. Ние от ВМРО станахме двигател на Патриотичния фронт и Обединените патриоти и сега сме формацията от родолюбивото пространство, която ще продължи да е в българския парламент. Когато преди две години застанахме сами на евроизборите, разбихме всички прогнози, като постигнахме цели двама представители.

-  Кой бе най-щастливият Ви момент като министър?

- Като министър съм щастлив, че успяхме да обърнем десетилетните негативни тенденции в армията и да започнем възход. Щастлив съм, че успяхме да вдигнем осезаемо заплатите на военнослужещите. Че незаетите места намаляват. За пръв път! Че преоборудваме армията. Нека не изброявам, българските воини сами могат да преценят.

Но има два особено трогателни момента за мен – когато открихме паметници на плевенчани в Първата световна война, на Левски в Русе и т.н. Но като че ли най-вече, когато връчих знамето на Висшето военновъздушно училище, което бе възстановено!

Възстановяването на Висшето военновъздушното училище е поправяне на една несправедливост и връщане на една традиция. Там президент и правителство бяха заедно. Това е пътят -                единение. Това предложих и аз, когато у нас имаше протести – предложих помирение. Това ще предложа и утре в парламента!

- А кой е най-горчивият Ви момент?

- Не беше удоволствие за мен да заставаме срещу нашите братя в Скопие. Но истината и националният интерес по въпроса за Северна Македония трябва да се отстояват! И ние ще ги отстояваме - с цената на всичко!

- Започнахте темата за армията...

- Мога да говоря с дни за успехите, които постигнахме заедно с армията. Ново въоръжаване, техника, оборудване – само един пример: за пръв път от повече от 100 години целево се изработват кораби за българския военноморски флот, а не просто се закупуват.

Друг пример, ако до преди години мечтата беше дали ще има някой лев за ремонт на съществуващата техника, дали евентуално доходите ще се увеличат, сега мечтата е друга – да възстановим, например, нашия подводен флот. И в тази посока има добри идеи.

Укрепихме общия престиж на въоръжените сили. И ще продължим борбата си за добруването на българските военни.

- Сега обаче вече сме на предизборна вълна. Какво очаквате от тези избори?

- Ситуацията след тези избори може да е патова, партиите от сега разговарят за 5-6 неща, за които ние от ВМРО действаме – доходите на хората, продължение на започнатото от нас увеличаване на пенсиите, още грижа за средния и дребния бизнес, решително продължаване на борбата с битовата престъпност. Най-сериозно внимание трябва да се обърне на демографската криза. И трябва да се търсят експерти, а не партийни назначения.

- А възможно ли е това?

- Да, разбира се. И ние сме гарант за това. Ние сме гарант за диалога, ние сме далеч от крайности и предлагаме разум.

Призовавам всички честни българи да подкрепят листите на ВМРО – Българско национално движение в изборите за Народно събрание на 4 април. Изберете номер 1 в бюлетината! Ние показваме просветения, градивния патриотизъм.

Преди време българският народ ми гласува огромно доверие и близо 600 хиляди души предпочетоха моята кандидатура за президент. Днес отново ВМРО е основният представител не всички патриотични сили и именно ВМРО е единствената от родолюбивите формации с реални изгледи да влезе в парламента.

Затова и аз призовавам всички честни българи, независимо на коя партия симпатизират, на 4 април да изберат номер 1 в бюлетината. Ние от ВМРО запазваме уважението си към всички български патриотични формации и ще бъдем техен достоен представител.

 


Ключови думи
ВМРО Красимир Каракачанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати