Сряда, 02 Юни 2021
            
Други Свищов

В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на българската свобода

  03.03.2021 13:55
В Свищов тържествено бе отбелязан Денят на българската свобода

С церемония по полагане на венци и цветя, в знак на признателност пред загиналите за свободата на България, бе отбелязан националният празник Трети март в Свищов.
Празничният ден започна в храм „Св. Троица“ с благодарствен молебен за Освобождението на България, след което на паметника на Свободата бе отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и проведена церемония по полагане на венци и цветя.
В своето празнично слово кметът на Свищов каза: “Не може и не бива да забравяме саможертвата в името на нашата днешна свобода. Благодарността ни за нея трябва да намери най-ярко изражение в паметта на поколенията, защото народ без памет няма бъдеще.“.
Като израз на преклонение пред величествения подвиг на героите, празникът приключи с едноминутно мълчание на всички присъстващи и химна на Република България.
В деня на Националния празник, Община Свищов направи виртуален поздрав към всички българи, като представи в YouTube канала и Facebook страницата „Култура Община Свищов“ видео с участието на деца от детските градини в общината.


Ключови думи
Свищов 3 март
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати