Неделя, 06 Юни 2021
            
Други Сухиндол

Сухиндол празнува 3 март

  03.03.2021 13:21
Сухиндол празнува 3 март

Жителите и гостите на Сухиндол се поклониха пред подвига на националните герои и борците за Освобождението на България. С рецитал на патриотични стихотворения и изпълнения на български хора в града на виното почетоха националния празник 3-ти март.
Слово пред Паметника на загиналите произнесе кметът инж. Пламен Чернев, който в типичния за него патриотичен дух призова всички да се преклонят пред делото на отдалите живота си за свободата на България.
„Ние всички се събираме всяка година, за да покажем нашата признателност към всички, които отдадоха живота си за нашето скъпо Отечество. Защото в тези трудни времена, в които живеем, да затворим училища ясли- човечеството не беше подготвено за това. Затова днес, ние, потомците на тези славни хора, трябва да направим така, че съединението, което прави силата- да продължи. Защото само единение, съзидание и просвещение му трябва на нашия народ, за да помни и да знае славата на предците ни. Вечна слава на героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. Да пребъде Сухиндол, Бог да пази България“, каза в словото си инж. Пламен Чернев.
Поетичен рецитал по случай днешния празник бяха подготвили учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ под ръководството на тяхната учителка Венелина Петкова. Никол Колева и Илнур Илиев от 4-ти клас, Румяна Иванова от 6-ти класи и Даниела Кирилова от 11 клас получиха заслужени аплодисменти за патриотичните стихотворения, които изпълниха.
Програмата продължи с Танцова група „Феникс“ към СУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Гергана Димитрова. Младите танцьори изпълниха  сворнато хоро и малешевско хоро.
С едноминутно мълчание беше почетена паметта на героите, а в знак на признателност пред Паметника на загиналите бяха поднесени венци и цветя от ръководството на Община Сухиндол, СУ „Св. Климент Охридски, Българска социалистическа партия, граждани и гости на града.
Кметът инж. Пламен Чернев, председателят на местния парламент Борислав Вълев и заместник-кметът Петьо Русев поднесоха цветя и пред паметната плоча на Филип Маджара, Паметника на загиналите в Балканските войни,  паметната плоча на Русан Мирчев и тази на Неделчо Цанев Анев.
По традиция празненствата продължиха на Сопотската скала, където е най-високо издигнатото знаме на България.


Ключови думи
3 март Сухиндол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати