Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ създадоха химн за Горна Оряховица

  10.02.2021 17:25
В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ създадоха химн за Горна Оряховица

Химн за Горна Оряховица бе създаден в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. С него днес бяха изненадани кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Двамата, заедно със зам.-кмета Пламен Мадемов, бяха в Трето основно, за да връчат плакети и грамоти на момчета и момичета, отличени в обявения от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни конкурс „Вестители на доброто“.
Децата вложиха сърцата си в тази песен. Надеждата ни е, че тя ще бъде запазена за идните поколения, обърна се към инж. Добромир Добрев и Димитър Николов директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Маргарита Атанасова. Атанасова връчи на кмета и на председателя на ОбС специална кутия, в която е съхранен целият процес, родил химна, неговите ноти и текст.


Идеята за песента се ражда в Трето основно по повод 150-тата годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град. Пандемията и въведените заради нея мерки отложиха представянето пред обществеността. Първи да я чуят днес имаха честта именно инж. Добрев и Димитър Николов.
За да сътворите тази песен, не е достатъчно да имате само творчески порив и ентусиазъм. Тя извира от сърцето и докосва. Пожелавам ви, където и да ви отведе животът, да носите нашия град в себе си, обърна се към децата Димитър Николов.


Песента е дело на III „а“ и VII „а“ класове, с които работят преподавателите Цветанка Найденова и Йордан Димитров.  Двамата са в основата и на химна на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" химн на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев Димитър Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати