Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

2,4 милиона заделя Горна Оряховица за спорт в годината, в която е Европейски град на спорта

  31.01.2021 10:56
2,4 милиона заделя Горна Оряховица за спорт в годината, в която е Европейски град на спорта

2 364 086 лв. са заложени за спорт в проекта за Бюджет 2021. Половината от тези средства са за придобиване на дълготрайни активи – изграждане на нов изкуствен терен над сегашния стадион и проектиране на нова спортна зала. За инвестиции в спортната база са предвидени 1,2 милиона лева. В тази сума се включват и 60 000 лева за възстановяване на стадиона в Долна Оряховица, чиято трева това лято изсъхна заради проблем с поливната система. През годината ще се проектира нова спортна зала, след което ще се търси финансиране за самото строителство. В бюджета са заложени пари за изграждане на тренировъчно игрище с изкуствена настилка. Такова трябваше да направи БФС със средства, отпуснати от УЕФА, но явно обещанието няма да бъде спазено. Затова и Общината ще решава проблема със собствени средства.
360 000 лева ще получат спортните клубове като общинска субсидия тази година. Още 110 000 лева са заделени за спортния календар, който се очаква да е по-богат от обикновено, след като Горна Оряховица бе избрана за Европейски град на спорта.
Останалите средства са за издръжка на ОП „Спортни имоти и прояви”, което се грижи за спортната база и организацията на спортния живот в Горна Оряховица.


Ключови думи
инвестиции спорт Горна Оряховица 2021 Европейски град на спорта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати