Вторник, 04 Яну 2022
            
Велико Търново Култура

ТАМ отвори покана за участие в уъркшоп по ризография и ситопечат и групова изложба

  22.01.2021 08:07
ТАМ отвори покана за участие в уъркшоп по ризография и ситопечат и групова изложба

Изгряващи и утвърдени художници могат да се включат в тридневен уъркшоп по ризография и ситопечат и групова изложба, част от новия проект на пространство за култура ТАМ – Велико Търново. Поканата към артистите е отворена до 31 януари.
След селекция и подготвителен работен процес, петима автори ще участват в уъркшоп по ризография и ситопечат в базата на NoPoint Atelier – с. Баланите, община Габрово, които заедно с куратора Мартина Йорданова са партньори по проекта. Кандидатите трябва да имат интерес в сферите графична техника и съвременно изкуство. Всички разходи, свързани с участието в уъркшопа и престоя в с. Баланите, се покриват от организаторите като част от дейностите по проект „ТАМ от октомври до октомври”, финансиран от Национален фонд „Култура“.
Артистите, желаещи да участват, трябва да изпратят своите портфолиo + биография (не повече от 10 МВ големина на файла) до 31 януари на имейл [email protected]
Подадените кандидатури ще бъдат разгледани от жури в състав: Атанас Тотляков (ВТУ), Деница Милушева (ТАМ), Мартина Йорданова и Мирослав Живков (NoPoint Atelier). Те ще изберат петима художници, които ще вземат участие в проекта.
Резултатите от селекцията ще бъдат обявени на 15 февруари 2021 г. (понеделник).
В началото на март ще се състои първата работна среща в ТАМ между поканените артисти, куратора Мартина Йорданова и Мирослав Живков от NoPoint Atelier. При необходимост срещата може да се организира онлайн.
Обсъждането на идейните проекти ще бъде в края на март.
През първата половина на април ще се проведе тридневна работилница в базата на No Point Atelier. Всеки един от авторите ще може да изработи лимитирана серия принтове. В средата на април резултатите от работния процес ще бъдат представени пред студенти и преподаватели във Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
В началото на месец май създадените работи ще бъдат представени онлайн, а всеки, който живее в/около Велико Търново, ще има възможността да поръча оригиналните принтове в дома си и да бъде домакин на изложбата за период от две седмици.
Предоставянето и доставката на произведенията ще бъде напълно безплатно. Изложбата ще може да бъде поръчвана по всяко време до края на септември.
Уъркшопът и изложбата са част от дейностите по проект „ТАМ от октомври до октомври” - едногодишна програма за продуциране на български творци, работещи в сферите на изобразителното изкуство, музика и театър. Създаденото артистично съдържание по проекта ще бъде представено във Велико Търново и ще включва допълнителни образователни инициативи с учащи от средни и висши учебни заведения в града.
Отворена покана за визуални артисти се осъществява с финансовата подкрепа на НФК по „Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата”, в партньорство с NoPoint Atelier и катедра “Изкуствознание и теоретични дисциплини” към Факултет по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Пълният текст на отворената покана можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/450925009243645/

ТАМ отваря врати през 2012 като независимо пространство за културни и социални събития във Велико Търново. ТАМ представя съвременна градска култура, нови артистични форми, практики, насърчаващи активното гражданско участие в културния и социален живот на града, алтернативни образователни модели. Само през 2019 г. са реализирани 194 събития, представящи изгряващи и вече доказани български артисти.

 


Ключови думи
ТАМ ризография
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати