Сряда, 12 Яну 2022
            
Общество Свищов

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районното и граничното полицейски управления в Свищов

  21.01.2021 18:16
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районното и граничното полицейски управления в Свищов

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски проведе работна среща със служителите на районното полицейско управление в Свищов. Заедно с него беше директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
Изпълнението на текущите задачи по различните линии на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, битовите условия, автопаркът, материално-техническото обезпечаване и натовареността на състава бяха сред коментираните теми. В сградата на районното управление върви авариен ремонт на покрива, за който са осигурени средства от бюджета на министерството.
Бяха обсъдени координацията и съвместната работа със служителите на Гранично полицейско управление – Свищов.
Министър Терзийски посочи, че трябва да продължи активната работа по линия на „Пътна полиция“. Резултатите през изминалата година, с чувствително намаления брой на загинали и пострадали при пътнотранспортни произшествия, са окуражаващи и трябва да затвърдим тази положителна тенденция – отбеляза той.
Допълнителните отговорности, свързани с пандемията от COVID-19, както и данните за заболеваемостта на състава също присъстваха в разговорите. Министърът и тук увери колегите си, че Медицинският институт на МВР е отлично подготвен със специалисти и техника, за да окаже професионална помощ при необходимост на тях и семействата им.
Министърът посети и Граничното полицейско управление – част от структурата на РДГП – Русе. Със служителите и началника на управлението главен инспектор Петко Ангелов обсъдиха спецификата на обслужваната територия и на изпълняваните задачи.
Най-важното за МВР са хората, бъдете здрави и работете мотивирано, в екип – пожела министър Терзийски на служителите в Свищов.


Ключови думи
Христо Терзийски Свищов Димитър Машов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати