Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Светослав Мишев е тазгодишният носител на Академичната награда на Община Велико Търново

  08.12.2020 15:10
Светослав Мишев е тазгодишният носител на Академичната награда на Община Велико Търново

На тържествена церемония днес, при спазване на всички противоепидемични мерки, за двадесети пореден път беше връчена Академичната награда на Община Велико Търново.
Неин носител през тази година е Светослав Мишев, завършил в рамките на учебната 2019/2020 специалност „Право“, ОКС „Магистър“, със среден успех от курса на обучение – отличен 5,64, среден успех от държавните изпити – отличен 6,00 и общ успех от дипломата – отличен 5,82.
Специалният диплом и стипендията в размер на 5000 евро му бяха връчени в присъствието на проф. д-р Христо Бонджолов - ректор на Великотърновския университет, проф. д-р Георги Камарашев - заместник-кмет на Община Велико Търново, и Венцислав Спирдонов - председател на Великотърновския общински съвет.
Светослав Мишев е избран за активната му научна дейност и реализирани 5 публикации в научни сборници, както и въз основа на представената автобиография с приложени множество сертификати от участия в конференции, кръгли маси, младежки академии, обучения.
Светослав Мишев е безспорно ангажиран в един от най-високите органи за оценка на качеството на висшето образование като член на Постоянната комисия към Националната агенция за оценка и акредитация (София), което само по себе си е голямо признание. Той развива активна дейност в Дипломатическия клуб „Имхотеп“, на който е председател.
Благодарности за съвместната работа към Светослав Мишев и за приноса му към акредитацията на ВТУ изказа зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Поздравления за наградата поднесе и ректорът проф. Христо Бонджолов, който благодари на Община Велико Търново и на Великотърновския общински съвет за признанието.
Уверен съм, че Светльо ще продължи да успява. Желая му да изкачва уверено следващите стъпала, каза проф. Бонджолов.
За мен е огромна чест да бъда 20-ия носител на Академичната награда на Община Велико Търново. Пътят ми завинаги ще бъде свързан с Велико Търново и с Великотърновския университет. Благодаря на кмета и на Общинския съвет, че продължават тази хубава традиция вече толкова години. Поемам отговорността след няколко години да покажа, че съм бил правилният избор, каза и Светослав Мишев, получавайки отличието си.
Академичната награда на Община Велико Търново е сред примерите за подкрепа от страна на местната власт към академичната общност и студентите, към младите хора и образованието.


Ключови думи
Академична награда Община Велико Търново Светослав Мишев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати