Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Националният статистически институт удължи срока за набиране на преброители и контрольори до 16 ноември

  30.10.2020 06:42
Националният статистически институт удължи срока за набиране на преброители и контрольори до 16 ноември

Дo 16 ноември ще се набират преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд. За община Свищов кандидатите трябва да подадат заявление по образец в Центъра за административно обслужване в Общината.  Документите за кандидатстване  може да бъдат изтеглени от сайта на НСИ, раздел Преброяване 2021, в рубриката „Документи, инструментариум и обучителни материали”.
При предстоящото преброяване в община Свищов ще бъдат ангажирани около 130 преброители и около 30 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.
Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.
Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.


Ключови думи
Преброяване 2021 Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати