Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Нови мерки прие Общинският кризисен щаб в Горна Оряховица

  29.10.2020 12:30
Нови мерки прие Общинският кризисен щаб в Горна Оряховица

Нови временни противоепидемични мерки се въвеждат след заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавирус. Срещата бе свикана от кмета на Общината инж. Добромир Добрев във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването от 27 октомври по повод увеличаващият се брой на заразени с ковид инфекцията на територията на цялата страна.
Считано от 29.10.2020 г. се преустановяват присъствените учебните занятия за учениците от гимназиален етап на образование.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.

Преустановяват се присъствените занимания в Центровете за подкрепа на личностното развитие.

Директорите на училища, детски градини и детски ясли на територията на община Горна Оряховица, считано от 29.10.2020 г., в дните понеделник, сряда и петък до 11.00 часа писмено трябва да уведомяват Община Горна Оряховица за общия брой на отсъстващите ученици/деца поради съмнение за COVID-19 и остри респираторни заболявания.
Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.
Забранява се организирането и провеждането на битпазари на територията на община Горна Оряховица.
Това са част от новите мерки, които се въвеждат със заповед на кмета инж. Добрев.


Ключови думи
общински кризисен щаб нови мерки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати