Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Децата от ЦНСТДБУ I и II на ул. „Цветарска” във Велико Търново изпратиха незабравимо лято

  07.10.2020 15:59
Децата от ЦНСТДБУ I и II на ул. „Цветарска” във Велико Търново изпратиха незабравимо лято

Децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания на ул. „Цветарска” изпратиха незабравимо лято
По традиция лятната ваканция е време за отдих и приключения. За пореден път децата от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания  I и II, гр. Велико Търново, ул.”Цветарска” №14 получиха за лятната ваканция чудесни подаръци - екскурзия, лагери на море и планина. Реализирането им се случи с помощта и подкрепата на дългогодишните партньори и дарители от Сдружение „ЗОВ-България”, които осигуриха на децата петдневна почивка в махала  „Баба Стана” - красивата местност в подножието на Троянския Балкан, и двудневна екскурзия до Дряновския манастир и хижа „Бачо Киро”.
Средствата за седемдневен морски лагер в Почивна база „Крайморие” осигури Национален фонд „Свети Никола”, гр.София, където децата прекараха емоционални и вълнуващи дни с деца от други социални услуги от Велико Търново и Пловдив.
След морските преживявания, летуването на децата от двете услуги продължи с 3-дневна почивка, осигурена от дългогодишен дарител – Вера Фишер, в Еленския Балкан в хотелски комплекс „Ханче Боаза”. Там децата бяха посрещнати сърдечно от управителя Христо Христов и неговия екип. Освен чистият планински въздух и развлеченията на открития басейн, децата опитаха от вкусните специалитети на майстор-готвача на комплекса.
Изказваме на всички огромни благодарности за подкрепата. С тези жестове на внимание осигуряваме по-добро детство и незабравими детски спомени, казват от екипа на Центровете.
През месец септември и октомври децата от ЦНСТДБУ I и II  на ул. „Цветарска” очакват с нетърпение участието в спортни шампионати, организирани от Спортна федерация за деца и младежи в риск, гр. София.
В началото на новата учебна година, отпочинали и заредени, децата от Център за настаняване от семеен тип I и II, гр.Велико Търново, ул. ”Цветарска”№14,  мечтаят отново за срещи със съученици, приятели и учители.


Ключови думи
ЦНСТДБУ ул. Цветарска Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати