Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Търновските пожарникари влязоха в Топ 10 на Републиканския преглед по пожароприложен спорт

  04.10.2020 08:24
Търновските пожарникари влязоха в Топ 10 на Републиканския преглед по пожароприложен спорт

От 29.09.2020 г. до 02.10.2020 г. на лекоатлетическия стадион в Пловдив се проведе XLVIII Републикански преглед по пожароприложен спорт. В надпреварата участваха над 300 състезатели от отборите на 28-те регионални дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението" и представителният отбор на Факултет "Пожарна безопасност и защита на населението" при Академията на МВР.
Отборът на РДПБЗН Велико Търново участва с ръководител главен инспектор Станко Райчев Лазов и младшите инспекори Пламен Стойков, Мирослав Недев, Ивелин Иванов, Борислав Борисов, Николай Дамянов, Тодор Стефанов, Стефан Стефанов, Мартин Величков, Ивайло Христов и Стефан Димчев.
Състезанието започна със стартове на дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“ и „100 метрова пътека с препятствия“. В индивидуалното класиране най–добре от отбора на РДПБЗН – В. Търново се представиха младши експерт Пламен Стойков с 28-мо време от 216 участници, в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия“ с резултат 19,77 сек. и младши инспектор Мартин Игнатов с 34-то време от 216 участници в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, с резултат 19,93 сек.
При индивидуалното класиране в двубоя младши инспектор Мартин Игнатов се класира на 33 място от 179 участници, а младши експерт Пламен Стойков зае 35 място.
На 01.10.2020 г. се проведе дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа", където отборът на РДПБЗН Велико Търново се класира на пето с резултат 32,17 секунди, като подобри времето си от миналогодишното си представяне с повече от секунда.
Надпреварата приключи на 02.10.2020 г. с последната дисциплина „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“, където отново щафетата на РДПБЗН В. Търново се представи достойно и се класира на 10 място с време 71,08 сек.
След оспорвана надпревара победител в крайното комплексно класиране е отборът на РДПБЗН - Стара Загора, следван от отборите на РДПБЗН - Бургас и РДПБЗН - Плевен. В комплексното класиране отборът на РДПБЗН - Велико Търново се нареди на седмо място, като за първи път в историята си намира място в призовата десетка.
За честна спортна игра с почетна грамота беше удостоен състезателят от отбора на РДПБЗН - В. Търново младши инспектор Борислав Борисов.
Директора на РДПБЗН - В. Търново комисар Красимир Кръстев благодари на ръководителя на отбора гл. инспектор Станко Лазов за положените усилия по организацията и обезпечаването на тренировъчния процес. Поздрави отбора за постигнатите високи резултати като изтъкна, че въпреки силната конкуренция и факта, че времето за тренировки и подготовка беше крайно недостатъчно, проявеното желание за победа и усилия в тренировките са довели до желания резултат, за което лично благодари на всички състезатели.

По информация на РДПБЗН


Ключови думи
РДПБЗН пожароприложен спорт Републикански преглед
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати