Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Нощ на литературата предстои във Велико Търново

  30.09.2020 14:35
Нощ на литературата предстои във Велико Търново

Съвременна литература, интересни места, известни лица: такава е Нощта на литературата, която запознава широката публика с откъси от произведения на съвременни европейски писатели, изпълнявани на нетрадиционни за четене локации.
Деветата за България Нощ на литературата ще бъде на 7 октомври 2020 г. от 18:00 до 21:30 ч. в 14 български града.
Нощта на литературата по традиция е част от Календара на културните събития на Община Велико Търново, а тази година читателските гнезда ще бъдат разположени в Художествена галерия „Борис Денев“ в парк „Асеневци“, църквата-музей „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. "Асенов" и Арт-бар "Хипстър" на Самоводската чаршия - ул. „Поп Матей Преображенски“ 1.
Главни организатори на събитието са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.
Във Велико Търново партньори на организаторите от Община Велико Търново са издателство "Фабер", Регионален исторически музей, Художествена галерия "Борис Денев" и Арт-бар "Хипстър"
Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди - книги, осигурени от издателство "Фабер" - Велико Търново. Във всяко едно от трите читателски гнезда, след като изслушате съответните откъси, можете да получите специален талон с автограф на четеца. Събралите и трите талона могат да заповядат в 21.45 ч. в Бар "Хипстър", където ще се изтеглят печелившите от томболата.
Какво се случва в Нощта на литературата по света и у нас може да научите и от noshtnaliteraturata.com.

Сн. организатори


Ключови думи
Нощ на литературата Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати