Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

АПИ отпусна 5.5 милиона лева за втори етап от ремонта на пътя от Вардим до Свищов

  30.09.2020 13:45
АПИ отпусна 5.5 милиона лева за втори етап от ремонта на пътя от Вардим до Свищов

Стартира вторият етап от ремонта на Републикански път II-52 от село Вардим до град Свищов. Ремонтът на 7.7 километровия участък е на обща стойност 5.5 млн. лв. и е изключително важен за жителите на общината и свързаността ѝ с област Русе.
През 2019 г., когато бе извършен ремонтът на отсечката от първия етап – от границата с община Ценово до изхода на село Вардим, чиято стойност възлезе на повече от 4.1 млн. лева, паралелно бе започнато проектирането и на втория участък от пътя, чиито основен ремонт стартира сега и обхваща разстоянието от село Вардим до град Свищов. В този участък предстои да бъде извършена химическа стабилизация и технологичен основен ремонт на старата пътна настилка, след което ще бъдат положени два пласта нова асфалтова настилка. Предстои също отводняване и облицоване на всички крайпътни канавки по пътя, а в последствие и полаганае на съответната маркировка.
Лошото състояние на 18,6 километровия път, от границата с община Ценово до град Свищов, с години бе сериозен проблем за жителите на село Вардим и община Свищов. През изминалата година, вследствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, бяха предприети необходимите действия и неговият ремонт вече е факт. Кметът на Свищов благодари отново на правителството и премиера Бойко Борисов, на областното и национално ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ за разбирането относно сериозността на проблема и насочените средства от републиканския бюджет към пътната мрежа в община Свищов.


Ключови думи
Вардим Свищов път АПИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати