Вторник, 16 Мар 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Хемус” е отборен победител на пумсе в първия присъствен таекуондо турнир след ограниченията

  27.09.2020 16:05
„Хемус” е отборен победител на пумсе в първия присъствен таекуондо турнир след ограниченията

Отборната купа в пумсе и трето място отборно в дисциплина чупене спечели ТК „Хемус” от първия присъствен турнир по таекуондо, организиран след ограниченията заради коронавируса. Турнирът, който се проведе в залата на НСА в столицата, бе в памет на основоположника на таекуондото в България д-р Валери Найденов. Включиха се близо 300 състезатели в дисциплините пумсе, спаринг и чупене.

ТК „Хемус” участва с 15 състезатели. Седем от тях в дисциплина спаринг Б клас деца, където Мариян Манев спечели златен медал, а с бронзови медали се окичиха Богомил Иванов, Диляна Димова, Данаил Лефтеров, Борислав Михнев и Михаил Качаунов.

За отборната титла в пумсе допринесоха златните медал на Мартина Димитрова при кадетите А клас и Денис Ирибаджаков - А клас деца до 11 г. в индивидуалните стартове. Злато спечели също така  тройката кадетки Мартина Димитрова-Светла Александрова-Светлозара Колева. Във фристайл пумсе Йордан Добрев е със злато индивидуално и в двойка с Мартина Димитрова. Златна е и петицата във фристайла -  Йордан Добрев, Кристиян Стефанов, Милица Петрова, Светлозара Колева и Светла Александрова.

Със сребърни медали от отбора на „Хемус” са Милица Петрова - индивидуално девойки; Кристиян Стефанов- индивидуално юноши и в двойка с Мартина Димитрова;Никола Колев - индивидуално Б клас. Светлозара Колева - индивидуално кадетки.

Бронзов медал спечели- Светла Александрова - индивидуално кадетки.

В дисциплината чупене Йордан Добрев е златен медалист индивидуално скок с ритник на височина 2.40 метра и златен на атрактивно чупене на 7 дъски последователно с ритници със скок и завъртане на 360°, 540°, 720°, както и с акробатично изпълнение на салто и рондат със салто. Кристиян Стефанов спечели бронз на висок скок 2.15 м. Денис Ирибаджаков е първи при висок скок, а Никола Колев зае трето място при висок скок на 2 метра.

Състезанието откри ученикът и приятел на д-р Найденов, а сега президент на БФТ Слави Бинев. Със символично счупване на дъска с надпис „Break Covid” той напомни завета на основателя, че таекуондо учи да се изправяме срещу тъмните сили, били те и невидими. Посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джънг Джинкю изказа благодарност към Таекуондо като основен фактор в развитието на отношенията между България и Република Корея и поздрави с 30 годишнината от установяването им.

Комплексен победител стана отборът на „Самсон”, който е първи и в демонстративното чупене на дъски. В дисциплината Спаринг на първо място са таекуондистите от ТК „Херея”,  а в Пумсе победители станаха представителите на ТК „Хемус”.

Паралелно бе организиран и конкурс за рисунка „Таекуондото през детските очи”, където Диляна Димова от „Хемус” спечели първо място и награда тренировъчни обувки за таекуондо.


Ключови думи
таекуондо ТК Хемус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати