Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Няма кандидати за ремонта на спешните центрове в областта, избран е изпълнител само за Велико Търново

  25.09.2020 11:25
Няма кандидати за ремонта на спешните центрове в областта, избран е изпълнител само за Велико Търново

В началото на следващия месец започва реализирането на мащабния проект за модернизиране на базата на спешните центрове в България, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Проектът„Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ се финансира от ОП „Региони в растеж” и по него се работи от няколко години, но изпълнението му няма да може да започне едновременно в цялата страна. Обектите ще се изпълняват според това дали са завършили всички процедури по ЗОП за изпълнител, надзор и публичност.

Процедурите по ЗОП са разделени по региони за планиране. За Северен централен район, където е и Великотърновска област, общата стойност на проекта е над 6,2 милиона лева. Процедурите за избор на изпълнител завършиха в края на лятото, но за обособената позиция, която включва ремонт на спешните центрове в Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш и Стражица няма избран изпълнител, тъй като нито една фирма не е кандидатствала. По отделно ремонтите на сегашните бази са оценени на около 120-150 000 лева.

За Велико Търново е предвидено изграждане на нова сграда. Обектът е обединен в една обособена позиция с изграждането на нова сграда в Разград. Общата стойност е 836 966 лв. без ДДС. За победител в процедурата е избран „Диел Трейд” ООД.


Ключови думи
спешна помощ ремонти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати