Сряда, 17 Мар 2021
            
Спорт

ШК „Асеневци” организира детски шахматен празник в Камчия

  15.09.2020 05:48
ШК „Асеневци” организира детски шахматен празник в Камчия

„Щастливо лято” бе името, което избраха организаторите на шахматния празник, провел се на 13 септември в комплекс „Камчия”, на прага на новата учебна година.
За да се включат в празника на черно-белите фигури край морето, пристигнаха участници от 7 града в страната. Програмата бе богата. Бъдещите гросмайстори се състезаваха в отборен турнир, а след това в индивидуален блиц турнир. Малко след това шампионите в умния спорт Даян Нинов и Цвета Галунова изнесоха атрактивен сеанс на едновременна игра на двадесет дъски, в който освен децата, се включиха родители, придружители, дори и служители и ръководители на СОК „Камчия”. Отличия имаше не само за победителите в турнирите, а за всички участници. Достоен завършек на празника бе и гръмването на детско шампанско, последвано от коктейлно парти и игри на плажа.
„Очаровани сме от СОК „Камчия“. Сърдечно благодарим на Община Аврен и целия екип на комплекса за подкрепата и съпричастността им към каузата ни да популяризираме шахматната игра сред подрастващите, съчетавайки традиционния метод за провеждане на турнир с една по-интересна, лека, динамична и богата на събития програма. А когато видиш усмивките по лицата на децата в края на деня, разбираш, че това, което правиш и за което се бориш, има смисъл и продължаваш по-вдъхновен от всякога!” – споделиха ръководителите на ШК „Асеневци” в представителната си страница в края на празничния ден.


Ключови думи
ШК Асеневци Цвета Галунова Даян Нинов СОК Камчия шах
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати