Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Трето място и бронз за 10-годишните шахматисти на „Етър“ от Държавното отборно първенство

  04.09.2019 14:56
Трето място и бронз за 10-годишните шахматисти на „Етър“ от Държавното отборно първенство

От 1 до 4 септември се проведоха държавните отборни първенства по шахмат до 10, 14 и 18 години в Кранево. ШК „Етър“  участва с отбор до 10 години момчета.
Контролата за игра бе 90 мин + 30 секунди на ход добавено време на състезател. По регламент играят 4 състезатели + 1 резерва. „Етър“ бе в състав по дъски Слав Чамурков, Стефани Бижева, Мартин Кънчев, Веселин Чамурков и Николай Димитров. Те спечелиха бронзови медали. Отборът бе много балансиран и целта беше купата, но за съжаление малките шахматисти не успяха да я двигнат.
„Етър“ стартира с 3 отборни победи срещу Казанлък 21, Енергия 2-Добрич и Варна, съответно с 3-1, 4-0 и 2,5-1,5. Победата носи 2 точки на отбора. Вчерашният ден бе решителен за крайното класиране. „Етър“ игра последователно с бъдещите шампиони „Каиса“ - Варна и „Чесбомб“ - Пловдив и загуби минимално и в двете срещи с 1,5-2,5.
Срещу „Каиса“ търновци стартираха с победа на Мартин Кънчев и имаха по-добри шансове за победа. Но неочаквано загубиха в последната партия след груба грешка.
В следобедния кръг това се отрази на играта на децата и не можаха да разкрият възможностите си. В мача с „Чесбомб“ герой бе лидерът на отбора Слав Чамурков, който изненадващо елиминира опитния Андрей Иванов на първа дъска с черните и донесе първа точка за отбора. За съжаление брат му Веселин Чамурков и Стефани Бижева загубиха в този кръг и с това и срещата. В последния кръг децата се мобилизираха и донесоха максимална победа 4-0 срещу първия отбор на Добрич, а с това и бронзовите медали.
Отлично се вписа в състава 9-годишният Николай Димитров, който направи 3 точки от 3 кръга.


Ключови думи
шах
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати