Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Община Свищов инвестира 42 хиляди лева за решаване на проблема с безводието в село Козловец

  21.08.2020 16:04
Община Свищов инвестира 42 хиляди лева за решаване на проблема с безводието в село Козловец

Вследствие на поетите неотложни ангажименти, във връзка с решаване на проблема с безводието в населените места от община Свищов, в свищовското село Козловец вече тече изпълнението на инвестиционен проект в размер на 42 хиляди лева. Инвестицията е финансирана от Община Свищов и се реализира със съдействието на ВиК Йовковци – Велико Търново, експлоатационен район Свищов.
Проектът включва изграждане на 3 броя регулаторни шахти, целта на които е да се понижи налягането, подобри обхвата и намали броя на авариите в разпределителната мрежа на селото. С изграждането, на шахтите ще бъдат монтирани и измервателни устройства с GSM модем, който ще е свързан с диспечерската система в района. Целта е да се подава пълна информация за моментния разход на водата, а село Козловец е първото населено място в община Свищов, в което се прилага тази иновация.
Една от основните причини за безводието в населените места в Общината са множеството аварии по старата и амортизирала водопроводна мрежа, а общинското ръководство и ВиК дружеството не спират да полагат изключително големи усилия за справяне със ситуацията и решаване на проблемите с безводието.


Ключови думи
козловец свищов безводие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати