Петък, 30 Сеп 2022
            
Други

Euronews с филмово пътешествие до Царевец – градът на царете

  18.08.2020 13:47
Euronews с филмово пътешествие до  Царевец – градът на царете

Екип на Euronews посети Велико Търново и представи болярския град в своите платформи преди три дни.
Епизодът „Крепостта Царевец: Градът на царете“ от рубриката „Пощенски картички“ на многоезичната новинарска медия акцентира върху историческата значимост на старата българска столица, която определя като „истинско национално съкровище“ и „популярна туристическа дестинация“.
Филмът е заснет със съдействието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.  За славното средновековно минало на Царевец, мощен символ на българска национална гордост, в лентата  разказва Румяна Павлова, екскурзовод от Регионален исторически музей - Велико Търново.
В епизода по любопитен начин са представени стенописите от 80-те години на ХХ в. в Патриаршията на историческата крепост, както и църквите и културните ценности от с. Арбанаси.
„Пощенски картички“ на Euronews разказва кратки истории за пътешествия до различни дестинации в цял свят, съчетани с лични впечатления и практични съвети. Епизодът за Царевец е дублиран на 12 езика и може да се види на   https://www.euronews.com/2020/08/14/tsarevets-fortress-the-city-of-the-tsars, както и в  YouTube   канала на медията на https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=eMedK1nPBQo&feature=emb_logo.


Ключови думи
Царевец Euronews Румяна Павлова Царевград Търнов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати