Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

STEM център по природни науки изграждат в свищовско училище

  06.08.2020 06:32
STEM център по природни науки изграждат в свищовско училище

Средно училище „Димитър Благоев“ – гр. Свищов е сред класираните училища за финансиране по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ в Голяма категория (до 300 000 лв.) – за училища с над 300 ученици.

По НП в училището ще бъде изграден STEM център по природни науки с изцяло дигитализирани кабинети по биология, химия и физика. Ще бъде създадено ново архитектурно пространство за учене чрез правене и преживяване, в което чрез интерактивни дисплеи и специализиран софтуер и приложения учениците  и учителите лесно ще получават достъп до учебните материали - уроци, образователни игри, тестови упражнения и презентации под формата на електронно съдържание. Ефектното  интерактивно съдържание и вградени, развиващи умения, илюстративни и виртуални лабораторни приложения, ще разширяват учебния инструментариум, като се осигури достъп до мултимедийна библиотека, съдържаща повече от хиляда интерактивни 3D анимации, стотици образователни видеоклипове и множество аудио файлове и работни листове. Компютърната лаборатория ще заменя повече от 12 традиционни инструменти.

Така заложените в училището профили в комбинация с изграждането на STEM център по природни науки ще допринесат за успешното полагане на солидна база от знания в STEM сферата, ще повиши възможностите и мотивацията на учениците за по-нататъшно развитие и ще им подсигури повече умения за заетост, социално и професионално разгръщане и подготовката, както и успешен старт на кариера в STEM базирани професии като Компютърен програмист, Уеб разработчик, Физик, Медицински учен, Софтуерен инженер, Био медицински инженер, Учен природозащитник, Програмист и Компютърен график.

„Учим днес, за да успеем утре!“ е мотото на СУ „Димитър Благоев“, а стремежът на  ръководството и колектива към повишаване качеството на образователната услуга чрез внедряването на съвременни образователни технологии и методи на преподаване, повишаване на ангажираността на учениците към образователния процес и развиване на креативно, аналитично и творческо мислене у тях са нестихващи, защото вярваме, че нашето бъдеще зависи от качеството на образованието на децата ни днес, казват от училището.


Ключови думи
STEM СУ Димитър Благоев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати