Сряда, 29 Дек 2021
            
Горна Оряховица Общество

Цвета и Тодор от ОУ „Иван Вазов” спечелиха златни медали от Националния конкурс за науки „SUPER STEM 2020“

  27.12.2020 09:29
Цвета и Тодор от ОУ „Иван Вазов” спечелиха златни медали от Националния конкурс за науки „SUPER STEM 2020“

Коледа сбъдна мечтите на четвъртокласниците от ОУ „Иван Вазов“ Цвета Иванова и Тодор Хаджи-Бончев, които спечелиха първо място на престижния Национален конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM 2020“. Тази година в конкурса взеха участие 368 проекта (160 са проектите на учители и 208 на ученици). Организацията и провеждането на IV Национален конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM 2020“ се осъществи от EduTechFlag с подкрепата на организации-партньори. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици от различни възрастови групи в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

Двамата ученици са участници в училищния  клуб „Дигитален свят“ с ръководител Гергана Павлова. По време на заниманията си в клуба децата усъвършенстват своите дигитални умения, използват логическото си мислене за създаване на интерактивни истории и анимации, QR кодове и електронно съдържание. Запалени от интереса към математическите науки,  те изпращат креативните си проекти в конкурса „Търси се Супер Стем“. Преди Коледа научават, че успешно преминават първия кръг от националния конкурс и печелят титлите на национално ниво „SUPER STEM в твоето училище, град“.  Резултатите от финалния кръг стават ясни точно на Коледа. Националната комисия отрежда златен медал като национален победител в област „STEM и Спорт (STEMS)“ в група  1 - 4 клас на Цвета Иванова за проекта „Баскетбол с мини катапулт“. Тодор Хаджи-Бончев печели наградата като национален победител в област „STEM“ в група  1 - 4 клас с проект „Въртящ се квадрат“.

Техниият ръководител Гергана Павлова участва в конкурса със свой проект „Дигитални технологии в трансформиране на учебното съдържание“, който е отличен със сертификат за „SUPER STEM учител“ в област „DIGITAL EXCELLENCE“, за насърчаване интереса на учениците в областта на информационно-комуникационните технологии.

Голямата награда на конкурса 2020 г. за националните победители от ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица е да представят своите проекти  на Националната конференция „STEM Образование и иновации“, секция STEM ученически проекти, която ще се проведе от 9 до 11 април, както и да бъдат автори във Втората книга в България „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“. Изданието на книгата  се депозира в Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ – София на вниманието на читатели от целия свят.


Ключови думи
STEM ОУ "Иван Вазов" Цвета Тодор Гергана Павлова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати