Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Пожарникарите в Свищов почетоха закрилника си

  20.07.2020 11:54
Пожарникарите в Свищов почетоха закрилника си

С празничен водосвет за здраве бе отбелязан Илинден в Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в Свищов. Отец Михаил благослови всички служители на пожарната, а за да уважи своите бивши колеги, в празничния ден при тях бе и дългогодишният им началник и Почетен гражданин на Свищов Стефан Димитров.
Като покровител на огъня и гръмотевиците, свети Илия се счита за небесен закрилник на пожарникарите. По традиция, в РСПБЗН – Свищов ежегодно се организира празнично честване и се раздава курбан за здраве и благополучие, но тази година, предвид извънредната ситуация в страна и въведените мерки за безопасност, празникът бе отбелязан скромно и само в присъствието на служителите.
Чрез пресцентъра на Община Свищов началникът на РСПБЗН – Свищов гл. инспектор инж. Светлин Михайлов поздрави колегите си от цялата страна и обърна внимание на жителите на общината, че, предвид пожароопасния сезон, е необходимо да бъдат особено внимателни и да спазват всички правила за пожарна безопасност.


Ключови думи
РСПБЗН Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати