Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Велико Търново излезе на картата на протестите

  16.07.2020 20:13
Велико Търново излезе на картата на протестите

Стотици хора от цялата област се събраха тази вечер в центъра на Велико Търново, за да поискат оставките на премиера, правителството и главния прокурор. Повече от час протестиращи от Старата столица, Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица, Стражица, Свищов и още редица населени места скандираха ``Мафията вън`` и ``Всеки ден ще е така до оставката``, приканвайки управляващите да се оттеглят, за да може България да се върне към нормалността.
Протестът бе под мотото ``Велико Търново срещу мафията`` и бе обявен за граждански. Не липсваха и изказвания на политически лица, но те не прекрачиха границата на предварително анонсираното – на паметника ``Майка България`` да се съберат хора, които настояват за по-добро бъдеще за децата, родителите и себе си.
Около 18.30 ч. шествие, конвоирано от Полицията, се отправи към Съдебната палата. По пътя протестиращите спряха и коленичиха пред паметника на Апостола. Минути по-късно на вратата на Съда бе сложен плакат с искане за оставката на главния прокурор. С подобни скандирания шествието се върна на ``Майка България``.
Всъщност във Велико Търново протести текат от неделя вечерта, но до днес те не бяха толкова масови. Недоволните от управлението на страната се заканиха, че ще излязат на улицата и през следващите дни.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
протест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати