Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

И във Велико Търново протестираха с искания за оставки

  12.07.2020 19:47
И във Велико Търново протестираха с искания за оставки

``Мафията вън`` и ``Аз не съм тулуп`` скандираха великотърновци тази вечер край паметника ``Майка България``. Самоорганизирали се във Фейсбук, около 50 човека се събраха в сърцето на града, за да поискат оставките на правителството и главния прокурор.
Тук съм заради всички безобразия от последните 11 г., заради това, че ни управляват лъжливи политици, заради приватизирането на Прокуратурата и НСО. Това не е за търпене. Станахме последни в Европа, това е единственото, което се промени при този премиер, коментира Господин Гюров, който бе сред протестиращите. Според него през следващите дни протестите във Велико Търново ще станат по-масови, защото днешният не е бил оповестен достатъчно.
Нямаме алтернатива, затова съм тук. Хората се събуждат, това е. Ако питаш тях кое е преляло търпението, ще кажат, че е хвърлянето на знамето (край Росенец – б. а.). Но не е това, те просто гафят всеки ден, коментита и Симеон Коев.
Орешарски го махнахме за 1 г, сегашните се окопаха 11 г. всеки, а който е толкова нагъл, трябва да бъде изгонен. Следващият, ако е такъв, също ще изгоним, допълни Гюров, според когото само така България може да стане действаща държава.
Нови хора и нова Конституция ще оправят нещата, каза още Коев, който смята, че в сегашния си вариант партиите трябва да бъдат забранени.
Промяната трябваше да започне много отдавна, но явно народът сега се събужда. Промяната трябва да дойде със смяна на правителството. Много хора казват, че то е законно, но също толкова законно то може да подаде оставка, за да се отиде на избори и да се избере ново. Това не е протест на БСП, а на българския народ, който иска да каже стоп на всички мутренски практики в държавата. Искрено се надявам протестите да постигнат промяната. Преди 7 г. тук, във Велико Търново, протестите започнаха с малко хора, но след това станахме свидетели как събраха над 1000 души, бе мнението на друг протестиращ – Михаил Михалев.
Протестиращите се заканиха утре пак да се съберат пред ``Майка България``. Фиксираният час е 18:30 ч.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
протест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати