Вторник, 04 Oct 2022
            
Култура

Михаела Филева и Даниеле Гуастелла с дует в новия албум на италианския певец

  07.07.2020 14:00
Михаела Филева и Даниеле Гуастелла с дует в новия албум на италианския певец

В средата на м.май в Италия се състоя премиерата на новия албум на младия певец от Сицилия Даниеле Гуастелла – „HOMAJ”. От тогава до днес последователно в социалните мрежи се представят 17-те песни от албума. Всъщност, това са 17 дуета, записани с певци от различни страни, 17 истории от света - Италия, Боливия, Египет, Естония, Куба, Кабо Верде, Аржентина, Мексико, Русия, Молдова, Коста Рика, Австралия, Испания и ..БЪЛГАРИЯ!

"In your eyes" е 11-та песен в албума. Даниеле Гуастелла избира да я изпее с българката Михаела Филева, с която ги свързва повече от 10-годишно приятелство.

„След години фестивални участия, Михаела беше сред финалистите на „X Factor – България” през 2011 г. и бе забелязана от важен продуцент. От 2013 г. става част от лейбъла „Montemusic”, с който продуцира дълга серия радио хитове. Кариерата  й  е изпълнена с много международно признати отличия и награди. През последните две години тя е един от 4-те съдии на популярния формат „Гласът на България“, а  също е блестяща като телевизионен герой, както и музикален, сред най-ценените и обичани в страната си. За познанството с нея благодаря на моите приятели Сергей Орлов и Румяна Начева” – така Даниеле представя своята дуетна половинка от Източна Европа.

Зад това много ритмично поп-рок парче - "In your eyes", се крие деликатна любовна песен, която изразява необходимостта да бъдете с любимия човек: „в очите ти небе, в което да летиш и ярка светлина на усмивка ...“

С музиката на Даниеле Гуастелла и текста на Мартино Ло Касио, парчето говори за осъзнаването на дълбоката любов, която може да се усети от човек и която често може да контрастира със страха от загубата му.

Този контраст е в основата на дуета, който редува два красиви гласа - този на Михаела Филева и Даниеле Гуастелла.

Всъщност, има сериозни „виновници” за раждането на този творчески тандем и това дългогодишно приятелство. И това са музикалните конкурси за млади таланти “Faces of Friends” в гр. Кагул, Молдова и „Сребърна Янтра” във Велико Търново, както  и техните директори – Сергей Орлов и Румяна Начева.

„Първата ни среща с Даниеле Гуастелла и групата на Джовани Бодзуро беше на молдовска земя през далечната вече 2009 г. Беше ги поканил Сергей Орлов – продуцент на „Евровизия” и дългогодишен член на журито на МК „Сребърна Янтра”. Имах честта да бъда многократно жури в Кагул, а точно тази година бях избрала Михаела от моето студио „Румина”, да представя България. Талантливите хора бързо се сприятеляват. Още същата есен поканих  Даниеле като гост, а Джовани – като член на журито на „Сребърна Янтра”. На следващата година Джовани замина да живее в Мексико, а Даниеле пристигна отново във В. Търново – този път като жури. На гала концертите Даниеле направи дуети с швейцарката Анжи Отт (втора в „Гласът на Швейцария”) и с Михаела Филева, която освен участник, беше и водеща на „Сребърна Янтра”. Така...през годините запазихме нашето приятелство и днес берем неговите плодове. Даниеле има огромно желание да направи конкурс в Палермо и разчита на нашата подкрепа. За сега, обаче, той е твърде зает със своите лични проекти. Неотдавна свири и пя на пл. „Сан Пиетро” пред Папа Франциск във Ватикана. А само преди месец излезе неговият албум „HOMAJ”, в който е и дуетът с Миша” – разказа за „топлата търновска връзка” в италианския музикален проект „HOMAJ” Румяна Начева – директор на МК „Сребърна Янтра”.

 

 


Ключови думи
Михаела Филева дует
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати