Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

ДГ „Елена Грънчарова” организира групи за лятна работа, за да се преодолеят пропуските от времето на извънредно положение

  03.07.2020 14:05
ДГ „Елена Грънчарова” организира групи за лятна работа, за да се преодолеят пропуските от времето на извънредно положение

ДГ „Елена Грънчарова” организира педагогическо взаимодействие за преодоляване на натрупаните пропуски и дефицити по време на извънредното положение. Лятната работа е организирана в шест групи и е изцяло под формата на индивидуално взаимодействие с децата. Дейностите се реализират по Проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното взаимодействие” и са естествено продължение на работата през учебно време. Целта на работата с децата е да се подпомогне овладяването на българския език и преодоляването на натрупаните пропуски, които биха затруднили бъдещото развитие на децата. 

ДГ „Елена Грънчарова” работи по проекта през цялата учебна година. В девет групи - 7 във филиал „Детски свят” и две в основната сграда са проведени повече от 500 допълнителни педагогически ситуации с 39 деца. Като част от дейностите по проекта в детското заведение са назначени "психолог" и "ресурсен учител", които реално подпомагат процеса на личностно развитие на децата. Заплащат се и таксите на 67 деца от социално слаби семейства.

От ДГ "Елена Грънчарова" са категорични, че ще продължат активната работа по проекта и през следващата учебна година, тъй като реализирането на проектните дейности има траен, положителен ефект върху постиженията на децата.

 


Ключови думи
ДГ Елена Грънчарова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати