Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

ПФА „Искра“ подари концерт на НАП – Велико Търново

  26.06.2020 11:39
ПФА „Искра“ подари концерт на НАП – Велико  Търново

Танцьори и певци от ПФА „Искра“, ден след Еньовден, в музикален съпровод на оркестър, подариха концерт на служителите от НАП – Велико Търново. Това се случи в условията на извънредна епидемиологична обстановка и при спазване на изискванията за безопасност.
Водени от Борислав Ангелов, главен художествен ръководител, две дузини певци, танцьори и инструменталисти повеселиха данъчните в началото на лятото. Значим е приносът на ансамбъла през годините за съхраняване на автентичното ни фолклорно богатство чрез народната музика.
Танцьори и певици редуваха красиви изпълнения, печелейки овациите на домакините от приходната администрация. Северняшка музика огласяше ефира в изпълнение на оркестъра. В трите танца изпъкна най-характерното от тракийската фолклорна област, а песните от родопската, шопската и тракийската области показаха богатството на българската народна музика. Дъгата от грейнали шевици, низ от стъпки и български ритми приповдигнаха настроението на публиката, която често аплодираше гостите.
На финала на импровизираната сцена се изви пъстро хоро от усмихнати данъчни. Директорът на ТД на НАП В. Търново г-н Ивайло Здравков благодари на изпълнителите от  ПФА „Искра“ за музикалния подарък, връчи грамота на техния ръководител и отправи покана за бъдещи гостувания.


Ключови думи
НАП Искра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати